Workshop/webinar: Lær de enkle teknikker til engagerende og varieret undervisning

Få konkrete værktøjer og viden om retoriske, tekniske og didaktiske teknikker til at skabe variation og nærvær. Og få studerende og andre til bedre at forstå og engagere sig i dit speciale.

(Kun for Institut for Klinisk Medicin, men kontakt COBL, hvis du ønsker tilsvarende på dit institut)

Pandemien har vist os, at aktiverende møder og varierede oplæg er alfa og omega for effektiv vidensdeling og læring. Formålet med denne workshop er at give undervisere og forskere inspirerende værktøjer, så de på bedste vis brænder igennem med deres budskaber - uanset om man underviser eller formidler egen forskning og uanset, om man gør det på campus, online, eller i et hybridt format med deltagere både i lokale og fra distancen.

Workshoppen kombinerer digital didaktik, teknik og retorik. En hel særlig kombination, som kun er mulig i kraft af de erfaringer workshoppens to undervisere har med henholdsvis akademisk undervisning og varieret tilgang mht. blended learning, retorik og performance.

Udbytte

Det med kommunikation og gennemslagskraft:

• Bedre brug af stemmen - både som udtryksskabende virkemiddel og for at minimere zoom-træthed
  • Indsigt i hvordan man kan aktivere sanserne gennem sproget
  • Større sproglig præcision
  • Viden om hvordan de klassiske retoriske og strukturskabende virkemidler kan bruges i forelæsninger og faglige oplæg.

Det med didaktikken:

• Forstå at skabe et ligeværdigt læringsrum mellem on-campus og online
  • Facilitere læring gennem den didaktiske kontrakt med dine modtagere
  • Kende til fordelene ved at bruge blended og varierede teknikker for at aktivere og fastholde de studerende
  • Tekniske tips & tricks

Hvad siger andre om workshoppen?

• ”Det har været meget udbytterigt. Tak for et godt seminar.” (Deltager fra Klinisk Institut, Aalborg Universitet, januar 2021)
  • ”Tusind tak for en professionel og lærerig eftermiddag - det var et skønt mix, hvor man kan tage meget til sig - virkelig lærerigt. […] I øvrigt holdt jeg mig helt og aldeles vågen igennem alle 3 timer, så blended learning virker jo :-).” (Deltager fra Klinisk Institut, SDU, maj 2021)
  • ”Tak for en rigtig god workshop med mange gode og interessante eksempler. Der er jo stof til mange timers øvelser - ja livslang læring! Spændende at få skubbet lidt til egen læring!” (Deltager fra Klinisk Institut, SDU, maj 2021)

Undervisere
Bent Nørgaard, underviser, kommunikationsrådgiver og sceneinstruktør, tidligere leder af Center for Kunst og Videnskab, SDU
Nicole Schmitt, professor, viceinstitutleder for undervisning ved Biomedicinsk Institut og Årets Underviser 2020 v. Københavns Universitet

Kun undervisere tilknyttet Institut for Klinisk Medicin (IKM), SUND, KU.

Dato og registrering
22. juni 2021, kl. 15.30 – 18.30.

Workshoppen holdes i hybridt format, og du vælger selv, om du vil være til stede fysisk eller deltage online via Zoom.
Stedet for fysisk deltagelse: Panum Instituttet, Mærsk Tårnet, lokale 7.15.92.
Selvfølgelig følger vi de gældende anbefalinger fra myndighederne på dagen – hvis der igen opstår forsamlingsforbud holdes workshoppen online.

Varighed:
3 timer

Sprog:

Begrænsninger:
Minimum 10 deltagere. Tilmeldte vil modtage besked dagen før, hvis det aflyses.

Link til workshoppen (Zoom) findes i tilmeldingsmail, når du har registreret dig.

Click to register

(kun for Institut for Klinisk Medicin)